Časté otázky

Infobar icon

🆕 Nová Vôňa ISSORIA LYEN 🆕
+ AKCIA  INFO TU

Kategórie
 
 
 
 
 

ČASTO KLADENÉ OTÁZKY

Čo je vlastne parfum?

  • Parfum je éterický olej zmiešaný v určitom pomere s alkoholom / používa sa špeciálny parfumový alkohol/. Pomer je 18–20% oleja a zbytok je alkohol.

Éterické oleje /alebo parfumový koncentrát/

  • Oleje sa vyrábajú vo Francúzsku a keďže na recept nie je možne podať patent, je možné ho vyrobiť. V Každom oleji je zastúpený prírodný olej z Ružovej vody / tento olej je nesmierne drahý/ plus jednotlivé zložky – esencie, väčšinou sa používajú oveľa lacnejšie syntetické ako prírodné, keďže sú oveľa lacnejšie.

Prečo sa zmení farba ale aj vôňa?

  • Prirodzenou vlastnosťou parfumov je zrenie. Áno, tak ako o víne platím čím staršie , tým lepšie – to isté platí aj o parfumoch. Vysvetlenie je jednoduché, ak parfum začnete používať – dostáva sa do neho každým stlačením pumpičky vzduch a „zrenie podporuje aj svetlo tým parfum „zreje“. Je to prirodzená vlastnosť parfumov, nezáleží či je to parfum za 10, 50 alebo 100€ , každý parfum – okrem tým čisto „syntetických“ reaguje na vzduch aj svetlo. Podľa zloženia parfumov – ich zloziek prirodzene sa mení aj farba parfumu.

Zmení parfum časom vôňu?

  • ÁNO aj NIE – zo skúsenosti vieme, že ak zákazník používa parfum pomaly a dlhší čas tak parfum nemení veľmi vôňu ale intenzitu . Parfum, tým že dozrieva – viac sa spája alkohol z olejmi a vychádza na povrch jeho intenzívnejšia vôňa. Vo všeobecnosti je ale pravidlom, čím viac parfum používate a máte ho menej vo flakóne tým je jeho intenzita silnejšia.

Pozor na prezrievanie!

  • Parfum ak je starý tak prezreje – oleje „prerazia“ alkohol , parfum bude hustejší a vôňa sa zmení až na nepríjemnú a s pôvodnou vôňou už nemá nič spoločné. Ale tohto sa báť netreba, parfum vydrží aj 3–5 rokov.

Ako môžem proces dozrievania parfumu urýchliť?

  • No tým že sa častejšie používa a je vystavený svetlu.

Riedenie parfumov?

  • Občas dostaneme aj takúto otázku – NIE, samozrejme že parfumy sa nedajú len tak riediť – Parfumy vždy obsahujú 18–20% éterických olejov. Nie je možné ich dodatočne riediť vodou ani ničím podobným. Skúste pridať trošku vody do parfumu a uvidíte čo sa stane. Parfum Vám ostane mliečny.

Je možné objednávať parfumy od Vás a následne ich ďalej predávať vo vlastnom obchodíku, popri inej činnosti?

  • Áno, môžete nakupovať parfumy za veľkoobchodné ceny a následne ich predávať vo vašom obchode.

Jedná sa o čapované parfumy?

  • Áno parfumy sa nalievajú do flakónov, ktoré si môžete sami dopĺňať.

Kedy platím poštovné?

Kedy je poštovné zadarmo?

Sú to originály?

  • Parfumy sú vyrobené podľa francúzskych receptov čo zaručuje rovnakú vôňu (čo znamená, že nespoznáte rozdiel vo vôni, len v cene). To je princíp nášho predaja.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia